Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lehet-e? fórumok 2018-ban

2012.09.09

 

MEGHÍVÓ

_________________________________________________________

 

Az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Egyesület, a Magyar Pax Romana és az Egyház és Társadalom c. online folyóirat 

Lehet-e? Fórumára

 

Időpont: 2018. január 22., hétfő, 17:00 óra

Helyszín: Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezet Nagytermében (Bp. Deák tér 4.)

 

 

Lehet-e sikerrel küzdeni a korrupció ellen, avagy "nehéz feltörölni a kiömlő vizet, ha az a csapból szakadatlanul folyik."

 

Általánosan elterjedt nézet, hogy a korrupció elleni küzdelem szélmalomharc. Talán azért is, mert hagyományosan a büntető típusú megoldásokat erőltetik: ugyanabból még többet. Ellenőrizzünk még szigorúbban, fokozzuk a szankciók mértékét. Holott vannak olyan problémák, amelyek csak akkor orvosolhatóak, ha kilépünk a terápia hagyományos keretei közül.

 E felismerés jegyében vált fontossá az OECD országokban és az EU-ban az integritás szemlélet, mint a korrupció elleni küzdelem más fajta megközelítése. Ezt mutatja be Pallai Katalin, a téma kiváló szakembere, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem integritás tanácsadó képzésének kidolgozója. Ő idézi a fenti holland közmondást is a meghívónkhoz csatolt bevezető tanulmányában.

 

Korreferens: Síklaki István szociálpszichológus, aki a becsületes emberek csalási kísértésének lélektani okairól, és a korlátozott etikussággal kapcsolatban fűz megjegyzéseket az előadáshoz

 

Fórumunk moderátora: Kőszegi Ábel

 

Külön is invitáljuk Fórumunkra régebbi tagjainkat, akik még emlékeznek a Magyar Pax Romana évekkel ezelőtt rendezett korrupció- kezelési vita- sorozatára.

 

Előzetes kérdéseiket és hozzászólásaikat www. egyhazestarsadalom.hu oldalon várjuk.

Ne feledjék: hétfőn 17 órakor a számítógép előtt ülőknek is Lehet-e? Fórum.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.